Mátraverebély Szentkút Bazilika

A PROJEKTRŐL

A Mátraverebély Szentkút Nemzeti Kegyhely komplex felújítási munkálataiba 2014-ben csatlakoztunk, amikor a Bazilika és a kültéri misézőhely liturgikus bútorozási feladatira kaptunk megbízást. Az első ütemben a Bazilika újonnan készülő letisztult tömörfa bútorzatait szállítottuk, amely gyártás során 25 m3 tölgy fűrészárut dolgoztunk fel. Kezünk között készültek többek között a szerzetesi és főpapi székek, a felolvasó állvány, az Ambó, az előkészítő asztal és a számos tabernákulum és ereklyetartó. A bútorozáson némileg túlmutatóan már-már épületasztalos feladatként az új gyóntatófülkét is cégünk szállította.

Vállalásunk között szerepeltek a Bazilika és kültéri misézőhely Süttői mészkőből készülő oltárasztalai, felolvasó állványa, amelyekbe biztonsági üveggel ellátott ereklyetartók is elhelyezésre kerültek.

Munkánk során a Kegyhely legérzékenyebb és legfontosabb feladatát végeztük, hiszen az oltár a liturgia központi helyszíne így mindig nagy figyelem övezi. Munkánk eredménye magáért beszél, amit legjobban a Megbízói, a Tervezői és végső soron a hívek elégedettsége tükröz a legjobban!

DÁTUM

2014 – 2015

KATEGÓRIA

FF&E kivitelezés